Er det mogeleg å føre ein nyansert debatt?

I ein del debattar har eg prøvd å føre ein nyansert debatt der eg peikar på kva utfordringar vi står overfor i samfunnet vårt. Eg har prøvd å drøfte kva som kan forbetrast i tillegg til å vise til kva som er gjort. Men då er det straks nokon som bevisst misforstår og utlegg dette som om eg gir strykkarakter til dagens politikk.

Media likar dei banale misstydingane betre enn utfordrande resonnement. Banal retorikk basert på bevist misstyding har lettare for å feste seg i mediebiletet enn gode resonnement. Bård Vegar Solhjell blei nyleg utsett for det same då han prøvde å føre ein sakleg debatt om utfordringane i norsk skole. Dette er kanskje god underhaldning, men fører det til opplyst politisk debatt og god politikk?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s