Kortreist søppel og trege politikarar

P1010198

I går var SV på bedriftsbesøk til Returkraft sitt nye anlegg på Langemyr like nord for Kristiansand sentrum. Der fekk vi ein spennande presentasjon av administrerande direktør Odd Terje Døvik, prosjektleiar Knut Skjæveland og fleire andre.

Restavfall frå huslydar og industri skal forbrennast og produsere elektrisitet og varmt vatn. Forbrenning av restavfall, 120.000 tonn per år, kan produsere 90-95 GWh/år elektrisitet samtidig som det kan gi 250 GWh/år pr. år med fjernvarme til oppvarming av boligar og andre bygningar i Kristiansand.

Utan eit slikt anlegg må søppelet sendast med lastebil til Sverige, noko som vil utgjere ein stor belastning på vegnettet og auke faren for trafikkskadar. Skal vi få full nytte av anlegget, er det viktig å kunne levere varmtvatnet til boligområde og forretningsbygg i Kristiansand. Men politikarane og utbyggarane somlar med utbygging av fjernvarme, så dei første åra blir det mykje fyring for kråkene på Langemyr.

One response to “Kortreist søppel og trege politikarar

  1. Tilbaketråkk: millionar til Fjernvarme « Alf Holmelid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s