Vest-Agder treng eit likestillingsløft

Det er grunnleggande urettferdig at kvinnedominerte yrke systematisk tener mindre enn mannsdominerte yrke med tilsvarande kompetansekrav. SV vil arbeide for at arbeid av lik verdi skal lønast likt. Det er også heilt uakseptabelt at ufrivillig deltid er så utbreidd i kvinnedominerte yrker samtidig som det er praktisk talt ukjent i mannsdominerte yrker.

SV vil:

  • Foreslå en forpliktande likelønnsplan for å nå målet om likelønn.
  • Opprette ein likelønnspott.
    Kristin Halvorsen har i første omgang lova å få på plass ein likelønnspott på 3 milliardar kroner i tråd med forslaget frå likelønnskommisjonen. Dette er ei sak som må komme på plass i neste statsbudsjett om SV får tilstrekkeleg tyngde i ei ny raudgrøn regjering.
  • Lovfeste rett til heiltid.
  • Gi deltidstilsette rett til overtidsbetalt om dei jobbar ut over sin stillingsprosent.
  • Bruke kvotering som verkemiddel i yrk og utdanningar der et kjønn er kraftig underrepresentert. SV vil også arbeide for at det blir tilsett fleire kvinnelege leiarar.
  • Innføre sjølvstendig oppteningsrett for fedrar i forhold til fødselspermisjon, som betyr at menn får betre utteljing ved pappaperm, og at fleire menn dermed sannsynlegvis vil velje lengre pappaperm.

Framdrifta i desse sakene vil vere avhengig av kor sterkt SV blir i regjeringa.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s