Norsk industri må satse på havvindmøller

Det er nesten så ein kan bli religiøs. For nokre dagar sidan blogga eg om at verftsindustrien og resten av leverandørindustrien bør begynne å orientere seg i retning av miljøteknologi og miljøvennleg energi og ta ei leiande rolle internasjonalt på dette området. Tar vi ikkje utfordringa no, er det andre som gjerne tar denne posisjonen. Og i dag kom stadfestinga av at dette er langt meir enn lause tankar . Den storslåtte satsinga på botnfaste vindmøller i England har  fått toppoppslag i alle media.

Norsk leverandørindustri er heilt dominerande i den internasjonale marknaden når et gjeld ein del spissteknologi innan offhore olje- og gassaktivitet. Eg er overtydd om at norsk leverandørindustri er den best kvalifiserte til å takle utfordringane i det nye havvindprosjektet. Dessutan er det viktig at norsk næringsliv er med på utvikling av botnfaste vindbøller på store djup. Utan denne erfaringa blir det vanskeleg for norsk leverandørindustri å utvikle og kommersialisere flytande havvindmøller som passar for norskekysten.

No er det på tide OLF sluttar å bremse og i staden støttar aktivt opp om ei gradvis utvikling av olje- og gassnæringa til å bli ei høgkompetent energinæring som kan overleve i meir enn tjue år.

Alf

One response to “Norsk industri må satse på havvindmøller

  1. Vel – i dag fikk Statoil kontrakt i England på verdens største vindmøllepark til havs.
    Jeg vet ikke hva mer du vil….

    Her i Norge lar vi kommuner som sier NEI bestemme. En del av demokratiet, men det blir liten satsing av det….

    Så – vi er godt posisjonert – bare ikke hjemme.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s