Opposisjonen mot høgre

Landsmøtet til FrP har plassert partiet tilbake i tradisjonen til Anders Lange. Som vanleg dreg dei fram innvandrarkortet og skattekortet når det går dårleg på meiningsmålingane.

Samarbeidspartnaren Høgre har det siste året prøvd å dempe blåfargen med ny velferdsretorikk, sjølv om politikken er uendra. Erna Solberg og hennar kumpanar unngår debatt om sentrale høgresaker som privatisering av skolen, skattelette for dei rike og svekka arbeidstakarrettar. Dei snakkar minst mogeleg om den ideologien som skapte finanskrisa og prøver seg med varm omtale av eit velferdssamfunn som dei motarbeidar med si marknadsfundamentalisme.

Med den klare høgremarkeringa på landsmøtet til FrP, er det ikkje tvil om at eit eventuelt borgarleg styre vil føre til ei dramatisk høgredreiing av norsk politikk. Velferdsglasuren som Erna Solberg har lagt inn i sin retorikk, vil raskt slå sprekkar når realitetane kjem på bordet og FrP skal få sitt.

Det skal bli interessant å sjå om KrF og Venstre etter dette framleis er opptatt av å kjempe for eit maktskifte som gir FrP reell makt over norsk politikk. I saka om karakterar i barneskolen i Kristiansand har vi sett at desse partia deler seg når FrP kjem med sine utspel.

Alf

2 responses to “Opposisjonen mot høgre

 1. Frp skaper hat, fremmedfrykt og får fattigfolke til å bite handen som forer dem. Det snåleste er at både Frp og velgerne deres som prøver å innbille seg selv og resten av verden at skattelette til de rikeste gir bedre velferd.

  Liker

 2. Det som skaper usikkerhet ( som er årsaken til hat) er å ignorere utfordringer som alle ser ligger oppe i dagen.
  Vi vet at krisesentre er overrepresentert med innvandrerkvinner. Vi vet at personer med innvandrerbakgrunn er overrepresentert i fengsler. Vi vet at personer med innvandrerbakgrunn er overrepresentert når det gjelder å ikke fullføre videregående skole. Vi vet at innvandrerne har 66% utenfor arbeid. Vi vet de er overrepresentert når det gjelder narkotikasalg og bandevirksomhet. Det samme om missbruk av NAV.

  Er jeg rasist som sier dette ? Er det lov å fortelle om virkelighetens statistikk uten å være rasist ?

  Vi ser at dette bare utvikler seg og utvikler seg. Er det da rasistisk å snakke høyt om det og ønske endringer ?

  Har vi blitt så redde for å bli kalt rasister at vi ikke lenger kan snakke om samfunnet vårt ?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s