Det nyttar å engasjere seg – vi får slepebåt

Vest-Agder SV har engasjert seg i arbeidet for å styrke beredskapen langs Sørlandskysten. Vi har fått brei støtte for dette kravet. Ei Facebook-gruppe har snart 400 medlemmar, og Fædrelandsvennen har støtta krevet på leiarplass.

No melder media at første krav er innfritt. Regjeringa lovar i dag slepebåtberedskap til Sørlandskysten. 

Men dette er berre første fase. Vi må også få på plass utstyr og bemanning som sikrar kort responstid når ulukka er ute. Dessutan bør vi analysere båttrafikken i Skagerak og vurdere om det bør innførast andre reglar.

Og denne ulukka bør minne oss på at oljeboring i Skagerak er fullstendig uaktuelt.

8 responses to “Det nyttar å engasjere seg – vi får slepebåt

 1. Dere har sittet 4!!!!!!!!!! år i regjering,og det skulle bare en jævlig enorm katastrofe før dere fikk hue ut av ræva og gjorde noe med den elendige beredskapen?

  Og så skryter dere av det i tillegg?

  Fortsett og redde verden med facebook dere små uduglige sosialister,så skal vi vanlige folk holde hjulene igang mens vi venter på et nytt katastrofevalg for Sv(ik).

  Det skal bli en sann glede å se det sure trynet til Kristin halvorsen etter valget.

  Liker

 2. Brutalus: Det var vel ikke så mange fra andre partier som har gjort noe spesielt for dette fra før heller, hverken i eller utenfor regjering? Man må også i såfall skylde på tidligere regjeringer som heller ikke har gjort noe (oljetransport langs kysten skjedde faktisk før 2005 også).

  Jeg er enig med at det er trist at det skal en ulykke som dette til for at man gjør noe, men jeg syns at i denne saken er SV tøffe og trekker paraleller med oljevirksomhet i både Skagerak og Lofoten og Vesterålen. Hvem er det som ikke er føre var der? Hverken arbeiderpartiet eller høyre tar avstand fra oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen, og FrP nekter jo for at det finnes noen problemer med olja..

  Liker

 3. Å sammenligne skipstrafikk fra Kina og oljeboring er ikke mer enn Norgesrekort i POPULISME!

  Liker

 4. Markus.
  Nå satt denne regjeringen under Server forliset og det var da de lovte å styrke beredskapen.
  Det måtte en katastrofe til for å få det til å skje.
  Ikke prøv å skyld på andre for det.

  Høyre har tatt standpunkt for utvinning.
  FRP har tatt samme standpunkt.

  AP nekter å ta standpunkt før valget. Feige som dem er. De vil ikke støte bort miljøvern velgere og vil heller lure dem med å si ja til olje i nord etter valget.

  Og så lyver du om FRP, da.
  Så bra.
  Verden blir bedre av løgn.

  Liker

 5. Markus :

  Prøv og lage et statsbudsjett uten oljeinntekter.
  Det blir ikke lett med 50% av befolkningen på trygd.

  Hvis Sv har planer om å sitte i en flertallsregjering med Ap etter valget,så blir det ojeboring enten dere vil eller ikke.Et parti med 5-6% oppslutning,kan ikke stoppe dette.Dette vet SV,men de prøver nå og lure sine egene velgere.Dette er populisme av verste sort.Noe dere stadig vekk kritiserer andre partier for.

  Sv har ikke en eneste sak som holder i en valgkamp.Dette valget vil bli en katastrofe for Sv….heldigvis.

  Liker

 6. Olja tar slutt. Det er noe alle vet, men FrP ikke klarer å ta inn over seg.

  Skal vi klare å omstille oss til å bli en storleverandør av rein og fornybar energi må vi starte NÅ, ikke når olja tar slutt. SV vil satse på fornybar energi og omstilling av industrien. Alternativet er avvikling av industrien og tap av arbeidsplasser.

  Liker

 7. Jeg ser at jeg har vært litt upresis og det beklager jeg. Høyre og FrP har tatt standpunkt, et standpunkt jeg mener er galt, men likefullt. Beklager. Jeg har blitt litt forvirra av at Unge Høyre ikke vil ha oljeboring i Lofoten og Vesterålen (http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=547069). Ang FrP så lyver jeg ikke, jeg sier bare ting på en litt flåsete måte. og det kategoriserer jeg ikke som løgn.

  En ting til. dersom det refereres til meg når det brukes «dere» om SV så er det desverre feil. Jeg er ikke SVer, men såkalt uavhengig. Det eneste jeg gjorde i forrige innlegg var å skryte av SV.

  Så over til saken.
  Det er klart at det er en sammenheng mellom denne ulykken og oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen. Jo mer aktivitet i disse områdene jo større risiko er det for ulykker med olje, som er problemet i Langesund-ulykka.
  Ja, jeg er klar over at dette var et skip som transporterte grønnsaker eller noe sånn, og at det er bunker-olja som lekker. Men olje er olje, og det har da vitterlig vært kriser i en oljeplattform på norsk sokkel før? Kielland for eksempel. Og så har det seg sånn at oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen vil være mye tettere mot land enn nordsjø-plattformene, noe som skaper større risiko.

  Selv mener jeg den viktigste grunnen til å ikke utvinne olje i Lofoten Vesterålen er global oppvarming og de enorme konsekvenser det får for den fattige delen av verden. det er ekstremt urettferdig at vi skal tjene oss styrtrike på olje som forårsaker bl.a. global oppvarming som igjen gir størst konsekvenser for de fattige. Nå vet jeg at jeg vil få en del kritikk for å være politisk korrekt, men dersom det å bry seg om verden og andre enn meg selv er å være politisk korrekt, so be it.

  Ang norske inntekter:
  Norge bør snart få ut fingeren og satse på alternative inntektskilder, noe blant annet nabo Sverige har klart til en viss grad (selv om en del av det går i vasken nå) nettopp fordi de ikke har oljen. Oljen kommer ikke til å vare evig, så det er likegodt å bare begynne med en gang. Jeg er ikke fornøyd med regjeringens satsning på nye inntektskilder og langt ifra fornøyd med satsningen på forskning og bruk av alternative og renere energikilder. Det er altså fullt mulig å være et velstående land uten oljeinntektene, men det handler selvfølgelig om å fase ut oljeproduksjonen, ikke full stopp. Og samtidig som utfasingen av olje vil masse ny spennende gründervirksomhet dukke opp.

  Mvh Markus

  Liker

 8. Enkelte reagerer på at eg har uttrykt glede over at vi har fått lovnad om slepebåtberedskap som skulle ha vore på plass for lenge sidan. Det kan eg forstå. Men dei som kjenner meg, veit at eg er ein utolmodig person som ikkje vil slå meg til ro med dette. Det er fleire ting som må på plass. Innspel på denne bloggen er svært nyttige i det vidare arbeidet.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s