Sjefsredaktøren bommar

Sjefsredaktør Hans Christian Vadseth mener det er et dilemma for SV’ere og andre tilhengere av den rødgrønne regjeringen om de skal stemme taktisk på Ap eller usikkert på SV. Men det er en feilvurdering. Skal vi sikre en rødgrønn regjering, er det viktig å beholde et sterkt SV og sikre et SV-mandat i Vest-Agder. 

Jeg tror ikke redaktøren mener det, men han gir inntrykk av at en stemme til SV kan være bortkastet. Mange har kommet til meg og spurt om dette etter redaktørens utspill. Men det er ikke tilfelle. Med den nye valgordningen er ingen stemmer bortkastet for partier som kommer over sperregrensen, og det er det helt sikkert at SV vil gjøre. Når det gjelder representasjon fra Vest-Agder, så må SV gjøre et godt valg for å få et vanlig mandat, og SV går nå framover på meningsmålingene. Men om jeg ikke får et vanlig mandat, så kan jeg få et utjevningsmandat med tillegg av SV-stemmer fra andre fylker, og det bør jo være en vinn-vinn-situasjon.

I løpet av valgkampen har jeg blitt kontaktet av mange som er mer fornøyde med den rødgrønne regjeringen enn med tidligere rene AP-regjeringer. Det gjelder ikke minst miljøpolitikken, fordelingspolitikken og motstanden mot kommersialisering av offentlige tjenester. Vi får stadig bekreftet dette fra sentrale representanter for miljøbevegelsen og fagbevegelsen. Skal vi få en ny rødgrønn regjering, er det viktig med et sterkt SV. Uten et sterkt SV vil regjeringen bli mindre grønn og mindre rød, og den kan miste flertallet til de borgerlige. Det som teller er om man ønsker en rødgrønn regjering som fortsatt satser på miljø og fordeling, og om man ønsker at jeg skal få anledning til å kjempe for miljø og arbeidsplasser, utdanning og forskning, fordeling og internasjonal solidaritet. Men det er du som velger som må gjøre den viktigste jobben – legge en SV-stemme i urnene på valgdagen.

 Alf

2 responses to “Sjefsredaktøren bommar

  1. Dette er bare den vanlige propagandaen fra Fevennen. De kjører åpenbart en kampanje mot SV fordi de ikke ønsker fornying av Sørlandet. De ønsker en fortsatt konservativ og bakstreversk Agderbenk på Stortinget.

    Dagbladets meningsmåling med SV på 10,4 % gir SV tre nye mandater og Venstre to færre. Det er ganske sannsynlig at det vil bety at du tar utjevningsmandatet fra Venstre i Vest-Agder. Det er viktig for å sikre rødgrønt flertall, og ikke minst for å sikre en ny giv for Vest-Agder og Sørlandet!

    Liker

  2. Det er jo typisk for slike kommentarar i media og andre stader at dei ser heilt vekk ifrå utjamningsmandata. Dermed blir det masse preik om at dei og dei partia kjempar om sistemandatet i eit fylke, og kor viktig dette er for korleis samansetjinga av Stortinget blir til slutt. Men det er no blitt så mange som 19 utjamningsmandat, så mykje av dette blir jamna ut mellom fylka.

    Kva for eit parti som fær utjamningsmandat i kva for eit fylke er vel noko tilfeldig. SV hadde større oppslutnad enn Venstre i Vest-Agder ved valet i 2005, men det var Venstre som blei representert ifrå fylket.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s