Farleg luftforureining i Kristiansand

Lufta i Kristiansand er farleg for utsette grupper. Kanskje på tide å få fart på kollektivsatsinga som kommunen har fått statlege midlar til. Luftforureininga er ei påminning om at det er mange gode grunnar til å satse på kollektivtransport, og ein del bra tiltak er alt sett i verk. Men det er langt att før kommunen og fylkeskommunen har nådd sine eigne målsettingar som er lagt inn i kontrakten med regjeringa. Effektive tiltak for å styrke kollektivtransporten er også viktig for å skape eit levande bysentrum slik at det ikkje blir kvalt i trafikk eller tapar i konkurransen med andre kjøpesentra.

Alf

2 responses to “Farleg luftforureining i Kristiansand

 1. stein guldbrandsen

  Hei
  Det bør være tid for å gjøre en jobb for overgang til biometangass som drivstoff, i første omgang for buss. Biometangass er et klimanøytralt drivstoff, og fritt for partikkelutslipp.
  Får vi en overgang til biometangass for rutebusstrafikken i byområdene i Norge kan vi i tillegg til å fjerne partikkelutslippet redusere CO2-utslippet med nær 1 mill tonn årlig (dvs nær 2% av totalutslippet).
  Vi trenger en statlig finansiersordning for merkostnadene for innkjøp av busser i forhold til kostnadene for diselbusser. Få den på plass kombinert med et forbud mot å kjøpe nye diselbusser etter 2015.
  Det vil være politisk lederskap i klima- og miljøpolitikken som skaper begeistring.

  Liker

 2. Hei
  Interessant innspel. Skal sjekke det ut med fagfolka i departementet.
  Alf

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s