FrP-forakt for menneskerettane

Eg plar kose meg med Søndagsavisa i NRK P2 når høvet byr seg. Det er eit program som gir rom for refleksjon og nyansar. Men i dag hoppa eg i stolen.

Per-Willy Amundsen som er innvandringspolitisk talsmann i FrP, gjekk til frontalangrep på menneskerettane og menneskerettsdomstolen i Strasbourg. Du kan høyre dei skremmande synspunkta her.

FrP-talsmannen såg ingen grunn til å ta omsyn til menneskerettane dersom dei kom i konflikt med partiet sitt ønske om å hindre asylsøkjarar og innvandrar å komme til Noreg. Han harselerte med juristar og avviste menneskerettsdomstolen som irrelevant.

FrP er det klart største partiet på Sørlandet. Er det slik vi vil at menneskerettane skal omtalast og praktiserast?

Alf

2 responses to “FrP-forakt for menneskerettane

 1. Takk for interessant link til oppsiktsvekkende uttalelser fra P.W. Amundsen.

  Men når det gjelder saken, underslår du at du selv ikke støttet forslag i Stortinget i fjor høst om øyeblikkelig å stoppe all retur av asylsøkere til Hellas. Det forelå da opplysninger om at behandlingen av asylsøkere der måtte oppfattes som å være i strid med menneskerettighetene.

  Liker

 2. Stein Inge
  Du underslår at det er ulike måtar å jobbe på i opposisjon og i posisjon. Opposisjonen fremmar forslag for å vise kvar dei står. I posisjon arbeider vi for endringar som kan bli gjennomført.
  Alf

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s