EUs postdirektiv er eit klassisk eksempel på angrep på gode solidariske ordningar. I dag betaler alle likt, og overføringar sikrar likt tilbod til alle. Med postdirektivet må vi eventuelt dekkje kostnadene for brukbare tilbod i distrikta over skattesetelen. Men dei partia som vil ha postdirektivet, er også for skattelette. Så det er grunn til å spørre kor lenge ei eventuell ordning betalt av skattebetalarane vil vare.
Kva tykkjer du?
Jeg syns vi bør si opp EØS-avtalen fortest mulig, så vi slipper å nikke og bukke til flere nyliberalistiske EU-direktiv som river norsk velferdsstat i stykker!
LikerLiker
Bra! Helt enig. Kast postdirektivet og alle andre direktiver EU vil presse nedover nakken på oss.
EØS avtalen må fjernes så fort som overhodet mulig! EØS avtalen flytter makta ut av landet, det må vi sette en stopper for!
LikerLiker
Solidarisk ordning, ja. Men også fornuftig, næringsvennlig og effektiv fordi den legger til rette for like vilkår for næringsvirksomhet over hele landet. Typisk EU å angripe solidariske ordninger, men også typisk EU å angripe fornuftige og effektive ordninger…
Men det gode med postdirektivet er at det er en sak det bør være mulig å få med seg Arbeiderpartiet på veto mot. AP har et stort forklaringsproblem ettersom de tredde EØS-avtalen nedover hodet på oss gjennom å gi garantier om reservasjonsrett, men alltid har gjort alt for å unngå å utfordre reservasjonsretten. Klarer de det ikke her, er det spikeren i kista for det de måtte ha igjen av troverdighet hos folk…
LikerLiker
Kjempeflott at du tek dette opp, Alf. Om det blir liberalisert, blir posten i landet seld blir det betalt av våre skattepengar for å dekka underskot.
Pga av fri konkurranse på post i EU-landa har f.eks. postmenn i Tyskland så dårleg løn at dei er kvalifisert til å få sosialstønad. I Nederland får dei betalt stykkvis i sorteringa, og mange arbeide på fritida for å tene nok til å betala rekningane.
Det er mykje som står på spel så det er viktig å få bruka reservasjonsretten vår!
LikerLiker