Gjesteskribent om sommer for folk flest

P1010098

Kveldsstemning frå Udvår

I dag har eg invitert Marie-Thérés H. Kolnes som gjesteskribent til bloggen min.

Sitter her på berget og ser ut over havet, en sommerdag i ferien min……..
Dro utover skjærgården i Farsund med båten i går kveld og la til ved ei lita offentlig brygge. Våknet til sol, bølgeskvulp og måkeskrik i dag. Sitter nå med dagens første kaffekopp på berget ved brygga og virkelig nyter livet, ferie, sommer og familie, mens jeg nynner på Postgirobyggets evige sommerslager. Ser innover mot fastlandet og den spredte bebyggelsen og tenker:

Du så deilig skjærgården er. Så heldig jeg er som kan nyte alt dette uten å ha millioner å kjøpe hytte for. Jeg, som folk flest, har ikke råd til hytte i skjærgården, men heldigvis finnes det også plasser for meg. Heldigvis har vi et lovverk som sørger for at folk flest skal få oppleve friluftsliv også i de områdene som er mest ettertraktet, og heldigvis har vi en fylkesmann som sørger for at lokalpolitikerne forholder seg til lovverket. Peter Gitmark i Høyre ønsker å redusere fylkesmannens mulighet til å komme med innsigelse i kommunale saker. Bra for lokaldemokratiet? Muligens, men som eneste SVer i teknisk hovedutvalg, der mye blir vedtatt mot 1 SV stemme, er jeg glad fylkesmannen passer på. Nå er heldigvis bygging i 100- meters beltet innskjerpet ytterligere i ny plan- og bygningslov, men hva skjer dersom Høyre og Frp kommer til makta. Vil det fremdeles være plass til meg og snekka mi i Farsunds fantastiske skjærgård? Jeg må si jeg har mine tvil når jeg tenker på hvordan disse partiene stemmer lokalt. Filosofien: La alle få bygge der de vil bare de har råd, synes å være rådende. Høres sikkert fint ut……. for de som har råd, men hva med oss andre, vi som er folk flest og ikke har råd, hva blir igjen til oss og til kommende generasjoner? Tenker med skrekk på hvor ned bygd skjærgården rekker å bli med et mindre restriktivt lovverk i 4 år. Irreversible inngrep som fratar folk flest i dag og i kommende generasjoner den muligheten for rekreasjon og opplevelse som ligger i urørt natur.

La oss sørge for at det ikke skjer. La oss få Alf Holmelid som er like glad i skjærgården som jeg er inn på tinget, og la oss unngå et borgerlig flertall som bare vil ødelegge for folk flest.

I mellomtiden nyter jeg ferien og nynner videre på Postgirobygget……

Marie-Thérés H. Kolnes
Farsund SV

One response to “Gjesteskribent om sommer for folk flest

  1. Tilbaketråkk: Skalldyrfestival og regjeringskaos « Alf Holmelid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s