Ikkje hanekamp

SUC52351

Valkommentator Jacobsen i NRK Sørlandet vel å tolke valet på Agder som ein kamp mellom AP og FrP. Å gjere valkampen til ein hanekamp mellom desse to partia er med på å forflate den politiske debatten. Miljø, næringspolitikk og forsking og høgare utdanning er svært viktige tema for Agder. Denne regionen har potensiale til å bli den leiande i Noreg når deg gjeld miljøteknologi. Og vi har eit ungt og dynamisk universitet som slit med sterk underfinansiering. Valkampen burde brukast til å setje desse sakene på kartet. Jacobsen nemner rett nok desse sakene. Men dette er tema som toppkandidatane for FrP og AP på Agder ikkje har fokusert på så langt. Ved å gjere valet i Agder til ein kamp mellom desse to partia kjem derfor desse viktige sakene i bakgrunnen. Valkampen og valkampdekninga bør dreise seg om kva som er viktig for Agder og ikkje bli ein kopi av sportsjournalistikken.

Alf

One response to “Ikkje hanekamp

  1. Ikke bare har AP og FrP-kandidatene i Vest-Agder unnlatt å fokusere på koblingen mellom miljø og næringspolitikk, men de har heller ingen løsninger på dette feltet. Dette er kanskje det aller viktigste for landsdelen vår i tida som kommer. Dette, sammen med en historisk tiltaksløs gjeng Agder-politikere på Stortinget, gjør at vi må få nye krefter inn! Lykke til, Alf!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s