KrF og FrP stoppar integreringstiltak

I dag kunne vi lese i Fædrelandsvennen at KrF har alliert seg med FrP for å stoppe etableringa av eit internasjonalt senter i Kristiansand. Desse partia etterlyser stadig ei sterkare satsing på integrering. Men når det kjem eit konkret forslag som fremmar integrering, så legg dei seg i selen for å få stoppa det.

Kristiansand har etter kvart fått eit allsidig kulturtilbod og eit variert organisasjonsliv. I dette mangfaldet bør eit internasjonalt senter ha sin naturlege plass. Det kan bli eit spennande tilskot til kulturlivet i regionen, og det kan gjere det lettare for folk med ulik bakgrunn å bygge nettverk og få fotfeste i lokalsamfunnet.  Kulturaktivitet skaper  identitet og bygger bru, og legg grunnlag for fellesskap på tvers av ulik bakgrunn.

Det er underleg at parti som stadig etterlyser integrering, legg så sterkt engasjement i å stoppe eit godt integreringstiltak. Etter mange års planlegging var det endeleg eit knapt fleirtal i kommunalutvalet for å etablere eit internasjonalt senter i Kristiansand. Men KrF allierte seg i følgje Fædrelandsvennen med FrP for å få anka saka til bystyret. Og der snudde fleirtalet. Dermed  blei eit spennande integreringstiltak lagt dødt. Det overraskar ikkje at FrP frontar ein slik politikk. Men det er med undring vi registrerer at eit fleirtal i bystyret legg seg på ei slik bakstreversk linje.

Alf

4 responses to “KrF og FrP stoppar integreringstiltak

 1. Triste greier, men har Krf en argumentasjon for standpunktet sitt?

  Liker

 2. Hei Magnar
  Eg var ikkje til stades i bystyret, så eg er diverre ikkje den rette til å gi eit godt svar på det du spør om.
  Alf

  Liker

 3. Penger, sikkert…

  Liker

 4. Magnar. «penger sikkert».
  Da er det ikke bare meg som sitter med et inntrykket at penger er blitt viktig for Krfère,
  . Og har ikke mange KRfère meldt overgang til netopp Frp.. Det forklarer vel en del. De er feige og ikke inkluderende.Det motsatte av hva de selv sier de står for. Der fins selvfølgelig unntak..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s