Kulturskole for alle

I statsbudsjettet for 2010 er det sett av ca 40 millionar til ei øyremerka støtteordning og lokale forsøk med kulturskoletilbod i SFO. Dette er starten på ei stor satsing på kulturskolen, dersom den rødgrønne regjeringa får fortsette. Eit utval under leiing av førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo, Theo Koritzinsky, skal utgreie ”eit meir omfattande kulturskoletilbod i tilknyting til SFO/skole”. Mandat og andre utvalsmedlemmar vil komme kort etter valet og utvalet vil levere si innstilling våren 2010.

Kulturskoletilbodet kan omfatte forsøk med nye uttrykksformer, ny organisering av kulturaktivitetar og nye former for samarbeid med lokale kulturkrefter. Ulike modellar med og utan foreldrebetaling skal også prøvast ut. Forsøka vil omfatte 7000 -10000 barn.

Alf

One response to “Kulturskole for alle

  1. Anija M. Wormsen

    Så mange muligheter som åpner seg med litt spenstigere rammer…dette kan bli et kjempeløft for Kulturskole-Norge

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s