Skyt ikkje på pianisten

God fagleg informasjon er viktig for den offentlege debatten og for demokratiet. Men det blåblå styret i Vest-Agder og Kristiansand vil tydeleg vis halde tilbake fakta som ikkje passar dei. I dag kan vi lese i Fædrelandsvennen at ein tilsett blei skjelt ut av fylkesordføraren fordi han nøkternt og sakleg har uttalt seg om innhaldet i ein fagleg rapport. Sentrale høgrepolitikarar i Kristiansand kasta seg også på denne urimelege kritikken. Dette er fullstendig uakseptabelt.

Skal demokratiet fungere, må folk flest ha relevant fagleg informasjon. Det er ikkje akseptabelt at den politiske leiinga vil sile faktainformasjon som er sentral for den offentlege debatten i konfliktfylte saker. Derfor er det viktig at vi har fagfolk med integritet og som ikkje lar seg presse til å justere fakta til det den til ei kvar tid sitjande makta likar.

Når ein leiar går laus på ein tilsett i offentlegheit for å redde sitt eige skinn, så er det svært dårleg leiarskap. Kommunar og fylkeskommunar kan ikkje vente å få gode fagfolk om dei behandlar dei på denne måten. Det skaper heller ikkje respekt for politikarane og det politiske systemet. Her bør det nye og etter kvart svært så sjølvgode maktapparatet på Sørlandet gå i seg sjølv.

Alf

One response to “Skyt ikkje på pianisten

 1. Så lenge fakta er fullt og helt presentert så må man respektere det du sier.
  Men – det forutsetter at fakta er fullt og helt presentert.
  Jeg kjenner ikke saken du snakker om, Alf. Men, i går hadde TV2 et stort innslag om festen Bergenspolitikerne hadde om at eiendomsskatten var borte. Det at det var en organisasjon, og ikke politikerne som stod for markeringen ble nevnt i en bisetning. At skolene stod i forfall i Bergen fikk mye oppmerksomhet og intervjuer med folk som mente at pengene måtte gå ditt i stedet.

  Det man ikke opplyste om er at i Bergen går nå skatten opp for næringseiendom for å kompensere for inntektstapet. Altså : Det blir som regjeringen gjør – man har samme inntekter, bare flytter på skattene.
  Det vil man ikke snakke om.

  Derfor – man må være påpasselig med at all informasjon er på plass!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s