Knebling av kritikk

Lakseoppdrett er ei viktig næring i Noreg. Den har stor eksportverdi, og den skaper arbeidsplassar i distrikta. Men næringa slit med store utfordringar. I det siste har vi høyrt mykje om lakselus som skadar oppdrettslaksen og truar villaksen. Men dette er ikkje det einaste problemet. Store mengder laks rømmer frå oppdrettsanlegga og blandar eg med villaks. Talet på oppdrettslaks blant villaksen i elvane våre ligg langt over grensa for kva som er skadeleg for villaksstammane våre. Rømming skjer av så banale årsaker som svikt i ankerkjettingar. Dette burde ikkje vere nødvendig i eit land som kan forankre flytande oljeinstallasjonar i Nordsjøen.

Men i staden for å gå laus på desse utfordringane, prøver store deler av næringa og det politiske miljøet å bortforklare problema. Det siste eksempelet såg vi i Stortinget i dag. FrP og Høgre gjekk så langt at dei utfordra regjeringsmedlemmar til å prøve å stoppe kritikken frå miljøvernorganisasjonar ved hjelp av økonomiske verkemiddel. Dette er mildt sagt ein underleg utspel frå parti som likar å framstille seg som forkjemparar for eit liberalt samfunn med vide grenser for ytringsfridomen.

Alf

5 responses to “Knebling av kritikk

 1. Øyvind Moy

  Fiskeoppdrett er overhodet ikke bærekraftig og kommer aldri til å bli det. Grunnen er at det må opptil flere kilo villfisk til for å produsere en kilo oppdrettsfisk. Se ellers dette Brennpunkt-programmet: http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/476178

  Liker

 2. Kritikk og svertekampanje er ikke det samme, Alf!

  Kurt må gjerne kritisere, men å spre udokumenterte fakta og gå aktivt inn får å ødelegge – det er IKKE kritikk.

  Eller hva syns du ? Jeg er innom siden din av og til og argumenterer og kritiserer og påpeker andre syn.
  Ville du oppfattet helsides oppslag i lokalavisen om deg, fulle av løgn og påstander som kritikk ?

  Liker

 3. Jeg så i VG i dag at LO ønsker å bruke samme metode mot Cevita.
  Cevita har nemlig foreslått kutt i sykelønn noe LO er imot.
  LOs sjef svarer med å ønske å kutte støtten til Cevita.

  Er det like kritikkverdig knebling, Alf ?

  Liker

 4. Hei
  No har vel ikkje LO vore i Stortinget og foreslått kutt i støtten til Civita som får pengane sine frå NHO og Rederiforbundet.

  Liker

 5. So ?
  Det er prinsippet jeg er ute etter.
  Å konkludere med noe man ikke liker – vips på mister du støtten.

  Akkurat som FRP foreslår om Oddekalv….

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s