Politisk korrekt svartmaling

Dei siste åra har norske media kappast om å klage over dårleg integrering av innvandrarar. TV og aviser er fulle av eksempel på kor dårleg det har gått. Høgrepopulistisk propaganda har blitt politisk korrekt i den norske mediekvardagen. Det er ikkje måte på kor dårleg det står til og kor mykje betre situasjonen er i marknadsliberalistiske og konservative land.

Difor var det med undring og glede eg las samandraget av Norsk Monitor i Aftenposten før helga. Der får vi vite at nordmenn blir stadig meir positive til innvandrarar. Jo fleire innvandrarar det er i eit lokalmiljø, jo meir positive er nordmenn til sine nye landsmenn. Det viser at den politisk korrekte svartmalinga blir avslørt når folk har høve til å gjere seg opp sine eigne meiningar basert på eigne erfaringar.

Faktum er at integreringa går relativt bra i Noreg i forhold til andre land som det er rimeleg å samanlikne seg med. Audun Lysbakken dokumenterte dette i ein brei gjennomgang av integreringspolitikken. Tal frå Statistisk Sentralbyrå viser klart at integreringa går betre jo lenger ei folkegruppe har vore i landet, sjølv om det er variasjonar.  Seinast i dag fekk vi presentert desse tala i eit program på P2 på NRK. Men det er ein heilt annan bodskap som dominerer TV-kanalane og framsidene i dei store avisene. Desto meir gledeleg er det at folk ikkje lar seg overkøyre av den politisk korrekte svartmalinga.

For å vere politisk korrekt, burde eg ha avslutta dette innlegget med ei presisering av at vi har langt att før vi kan vere nøgde med situasjonen, og at vi har mange skrekkeksempel på dårleg integrering og konsekvensane av den. Men det er det mange andre som brukar spalteplass på, så eg står over og vel å sjå det positive i denne fredelege påsketid.

Alf

5 responses to “Politisk korrekt svartmaling

 1. Ja det går kjempebra.

  Her litt berikelse fra Oslo :

  http://www.tv2nyhetene.no/innenriks/voldsverstinger-paa-film-2453138.html

  Fy faan jeg hater sosialister.Dere har ødelagt landet vårt for all framtid.

  Håper dere får føle berikelsen på kroppen selv en dag…..

  Liker

 2. En god blog-post, som tar utgangspunkt i en god og interessant nyhet fra Norsk Monitor. Jeg likte speseilt godt det siste avsnittet!
  Men jeg skjønner ikke dette harselaset med markedsliberalistiske og konservative land. Jeg tror at nordmenn er i ferd med å bli mer liberale og frisinnede. Og at vi følgelig får større aksept og forståelse for at vi er et mulikulturelt samfunn. Kommentaren fra «Sint» her, og den «politik korrekte» svadaen fra mange medier som Alf så betimelig påpeker, tror jeg heldigvis er «unntaket som bekrefter regelen».

  Liker

 3. Hei Sint
  Det du refererer til er kjent stoff. Østby frå SSB er blant dei som har peika på at det er ei gruppe verstingar som dreg opp kriminalitetsstatistikken blant innvandrarar.
  Sjølvsagt er dette eit stort problem som vi må ta på alvor. Og sjølvsagt har vi som eg skreiv i bloggposten, mange andre utfordringar. Men det må vere lov å peike på at ikkje alt er så galt som mange vil ha det til.

  Hei Stein Inge
  Grunnen til at eg nemner marknadsliberalistiske og konservative land er at mange debattantar hevdar at alt går så mykje betre i USA fordi dei har marknadsliberalisme og dårlege velferdsordningar, og i Danmark med eit konservativt regime. Men statistikken viser at det ikkje er tilfelle.

  alf

  Liker

 4. alfh

  Beklager,men min tålmodighet er i ferd med å ta slutt.

  Jeg er født og oppvokst i Oslo.Jeg har sett utviklingen med egne øyne.Dette går ikke bra.

  Har blitt truet et par ganger av våre nye landsmenn.Er fult kapabel til å ta vare på meg selv,men nå sist gang sto faanskapet å vifta med en kniv.Ikke lett å være tøff da.

  Neste gang er jeg forbredt.

  Liker

 5. En ting det i en slik diskusjon det blir gått en stor ring om er kvinnene.
  Man snakker om hvordan jenter begynner å gå på skole, selvfølgelig om frafallet på VG skole, men ikke hvilke grupper det er viktig å rette innsatsen mot.
  Man snakker om taxisjåfører, resturanter, butikkansatte, men selvfølgelig ikke NAV og hvordan de oppfatter situasjonen.
  Man snakker om friheten til å bære de klær man vil, men ikke om at kvinner ikke kan bære de klær man vil, men de klær mannen eller Allah sier de skal.
  Religiøs frihet ? Ja – det kan du tro. Spør hvilken som helst Somalsk kvinne om hun kan velge.
  Om du ser på våre nye landsmenn som vi vet har kommet for å bli. De er her med rette. Og vi skal jobbe for at dette går best mulig. Se hvor mange av taxisjåførene som er kvinner. Se hvor mange kvinner som serverer kebab. Se hvor mange kvinner som er aktive.

  At nordmenns holdninger endrer seg betyr bare at de er mer vant til en situasjon, ikke at situasjonen for de som trenger samfunnet vårt mest har endret seg!

  SV vil avskaffe fattigdom. Det er flott!!! Ingen vil noe annet!!! Men – i de etninsk norske familiene er det bare de rike ( som kan kritiseres ) har har mulighet til å la kvinner gå hjemme. Når de som har lite gjør det samme blir det en-inntektsfamilier. Og da kan du tenke deg hvordan klær til barna blir. Hvilke sykler de får. Hvilke ferier de får. Hvilke utdanningsmuligheter de får. Og ikke minst – hvilke innputs de får hjemmefra for å møte det samfunnet som er utenfor skole.

  I stedet for å stirre på navelen og se på hvordan nordmenn oppfører seg bør man kanskje se litt på hvordan ting er!
  Les tall! Se hvem det er som kommer på foreldremøter på skolen. Se livsløpet. Se hvordan man skal legge til rette for folk!

  Om andres oppfattning av meg er at jeg har det bra betyr ikke det at jeg har det bra! Kanskje vi skal måle på andre måter!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s