Uakseptabelt med skattefritak for folkerettsstridig engasjement

Tarjei Leer-Salvesen og Kjartan Bjelland har produsert eit meisterverk av ein dokumentarartikkel i dagens Fædrelandsvennen.
Utan bruk av store ord får vi innsikt i eit miljø der sørlendingar tolkar bibelen bokstavleg og endar opp med å støtte folkerettsstridige israelske busetnader på Vestbredda. Skattefrie gåver til Karmel-instituttet blir i følgje artikkelen brukt til å bryte folkeretten og hindre fredsarbeidet i ei av verdas vanskelegaste konfliktar.

Samtidig blir vi presentert for ein annan sørlending som set denne aktiviteten inn i sitt rette perspektiv. Ministerråd Tor Wennesland seier det som mange veit, nemleg at dei stadig aukande ulovlege busetnadene er det viktigaste hinderet for å få til ei fredsavtale mellom Israel og palestinarane.

Gjennom skattefritak for gåver til Karmel-instituttet går norske skattepengar til den folkerettsstridige busettingspolitikken som øydelegg alle freistnader på å oppnå ein rettferdig fred. Dette kan vi ikkje akseptere. Eg vil på måndag ta initiativ for å få oversikt over situsjonen og vurdere korleis vi kan stoppe dette statlege bidraget til ei krigersk utvikling i ei betent konflikt.

Alf

3 responses to “Uakseptabelt med skattefritak for folkerettsstridig engasjement

 1. Gjennom norske skattepenger finansierer regjeringen med Støre i spissen terrorisme med sine 800 millioner i norsk bistand til de palestinske områdene, inkludert støtten til terrororganisasjonen HAMAS. Det kvalifiserer for riksrett!

  Liker

 2. Siri Lill Thowsen

  Her kan du lese om norsk politikk, Aftenposten 21.05.2011.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4127818.ece
  «MINISTERRÅD: Tor Wennesland er norsk representant i de palestinske områdene. Han mener bosettingene antakelig er det største hinderet for å få i gang fredsprosessen.
  Wennesland er oppvokst i Kristiansand og har familien sin i Søgne. Selv studerte han teologi på Menighetsfakultetet før han ble headhuntet til en lang karriere i Utenriksdepartementet. På et lite hotell i Øst-Jerusalem forteller han om forholdet mellom de norske israelsvennene og utenrikstjenesten.

  – Karmel har jeg ikke hatt kontakt med her nede på mine fem år som utsending, sier Wennesland, og legger ettertenksomt til:

  – Jeg møter dem meget gjerne. Men jeg kan ikke legge skjul på hva som er norsk politikk og hvordan den blir til. Norge bygger sin politikk i disse områdene på menneskerettighetene og folkeretten, ikke på Guds ord. Det er jeg komfortabel med, selv om jeg studerte på Menighetsfakultetet.

  Det norske representasjonskontoret overfor palestinske myndigheter ligger i Al Ram, en kort kjøretur nord for Jerusalem i retning Ramallah. Kontoret ligger bare titalls meter fra muren israelske myndigheter har oppført for å beskytte seg selv mot terrorangrep, og for å befeste kontrollen over israelske bosettinger på Vestbredden. I Al Ram skjærer muren tvers gjennom palestinske boligområder og har blitt et stort hinder for kontakt mellom slektninger og naboer.

  – Vestbredden er okkupert av Israel, sier Wennesland.

  – Det jeg sier nå er offisiell norsk politikk. Vi mener oppføring av permanente strukturer på okkupert palestinsk grunn og økonomisk virksomhet som støtter dette er i strid med folkeretten.

  Wennesland tar en kort pause og unner seg en slurk sterk arabisk kaffe med kardemomme.
  – Jeg vil si det så sterkt som at bygging og utvidelse av ulovlige bosettinger på Vestbredden og i Øst-Jerusalem er hindre, antakelig det aller største hinderet, for å få fredsprosessen i gang igjen.
  – Vi har å gjøre med en kolossal «land grab», som er finansiert av fromme norske mennesker.»

  Liker

 3. Tilbaketråkk: Fullt gjennomslag | Alf Holmelid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s