Bruk av væpna vakter

I går la regjeringa fram reglar for bruk av private væpna vakter på skip. Som det går fram av intervjuet med næringsminister Trond Giske (Dagsavisen 29. juni) så har det vore diskusjonar i regjeringa om dette spørsmålet. SV ser det ikkje som ønskjeleg å bruke private væpna vakter ombord på norske skip. Derfor er vi glad for at vi fikk gjennomslag for at det i første omgang berre skal være ein prøveperiode på eitt år.

SV har hatt innvendingar mot bruk av private vaktselskap og er redd væpna vakter kan fungere mot sin hensikt. Den skepsisen har vi framleis. No har næringa eit stort ansvar for å bruke ordninga med  atterhald og fornuft. Våpen skal berre brukast når andre førebyggande tiltak er sett i verk utan å skape tilfredsstillande tryggleik.

Dei tilsette sine organisasjonar er skeptiske. Sjømannsorganisasjonenes fellessekretariat skriv i si høyringsfråsegn: ”… er fortsatt prinsipielt i mot privat bevæpning av sivile skip. I mangel av tilstrekkelig militært nærvær har imidlertid forbundene forståelse for at mange rederier og sjøfolk betrakter væpnet vakthold som ett av flere virkemidler for å øke sikkerheten om bord

alf

3 responses to “Bruk av væpna vakter

 1. Det er så herlig å se han Giske. Han kommer mer og mer ut på viddene og ror og ror. Heldigvis ikke i Adenbukta.

  Da Jacob Stolt Nilsen kom med dette forslaget for temmelig nøyaktig et halvt år siden var det ikke måte på hvordan venstresiden (med Giske i spissen) kastet seg over han og friterte han i fett. Makan til lavmål i livssyn! Man skal ikke straffe før dømt. Man skal ikke skyte folk bare fordi de vil kapre osv.

  Det tar åpenbart et halvt år for regjeringen å tenke.
  Man kan bare takke for at det ikke tok lenger og huske at når regjeringen går til frontalangrep så må man ta det med en klype salt og vente på at de kommer etter.

  Til deg er det bare å si at norske skip alltid kan forsvare seg i internasjonale farvann. Med eller uten Giskes siste påfunn. Og at alle andre også gjør det :

  http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article2173510.ece

  Liker

 2. Hei Håkon
  Eg konstaterer at du er ein beundrar av Stolt Nilsen sin Cowboy-retorikk.
  Alf

  Liker

 3. Ikke mer enn hva regjeringen nå ser ut til å være.
  Jeg mener at om man er i et fly som blir kapret er det en plikt å prøve å stoppe kapringen, selv om det medfører død for kapreren.
  Så også på båter.

  Man kan ikke regne med å overleve en slik situasjon og det er absolutt nødverge og det må man ha lov til. Man kan ikke sitte å håpe på å overleve og håpe at terroristene blir arrestert og at lov og dom kommer til å gjelde.

  Nødverge er nødverge. Er du uenig ?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s