Stille før stormen

Stortingssesjonen er i gang, og dei første dagane går for det meste med til å ordne praktiske ting og setje seg inn i rutinar og spelereglar. Det skjer lite i stortingssalen før trontaledebatten, men det politiske arbeidet er så smått i gang. I morgon får eg besøk av ei miljøteknologibedrift frå Kristiansand.

Eit fagtidsskrift har funne ut at Skumsvoll og eg er dei einaste sivilingeniørane på Stortinget, og dei vil derfor gjere eit intervju. Det blir vel ikkje så veldig politisk, tenkjer eg.

Eg har fått mange spørsmål og kva stortingskomite eg skal inn i, men det blir ikkje klart før i neste veke. I SV blir ikkje plassane i komiteane fordelt før vi har fått betre oversikt over regjeringskabalen.

Det er spennande å følgje dei politiske forhandlingane om regjeringsplattforma. Når dei er avslutta, startar nok mediediskusjonen om kven som har vunne, og kven som har tapt. Men eg vonar det også blir rom for å diskutere innhaldet i politikken, og kva som er bra for folk og samfunn. Det er på tide å skape eit breitt engasjement bak dei store utfordringane vi står overfor, ikkje minst når det gjeld miljø og rettferdig fordeling.

Alf

One response to “Stille før stormen

  1. Ser for meg at det er mye å sette seg inn i!
    Lykke til med din nye tilværelse! Det er godt at noen har fokus på miljøteknologi der inne, ikke bare teknologi i oljeindustrien som skal bli til nytte og miljøteknologi «en gang i fremtida». Fremtida er nå! 🙂 Det er på tide at kompetansen som oljeindustrien har bygget opp over lang tid kommer fornybar energi og Norge som fornybar energinasjon til gode.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s