Kampdag til inspirasjon

Første mai er ein dag for å feire. Vi skal feire dei resultata fagbevegelsen og arbeidarbevegelsen har oppnådd. Vi har all grunn til å vere stolte av det velferdssamfunnet vi har kjempa fram her i landet. Fagbevegelsen og arbeidarbevegelsen har alltid stått i første linje i kampen for arbeid, for solidaritet og for rettferdig fordeling. Resultatet er eit velferdsamfunn med moderate forskjellar, gode fellestenester og låg arbeidsløyse. Det norske modellen klarte også å motstå finanskrisa langt betre enn andre samfunnsmodellar.

Men 1. mai er også ein dag der vi skal hente nye krefter til nye kampar for solidaritet og rettferd. For ingen sigrar varer evig. Dei må vinnast på nytt og på nytt.

Vi kan ikkje tillate oss å kvile på laurbæra. Høgrekreftene er på offensiven med ein politikk som vil rive ned velferdsstaten. Høgre og Erna Solberg går på gummsolar og driv frekk dobbeltkommunikasjon. Dei snakkar fint om velferdsstaten samtidig som dei legg om kursen mot høgre for å gå i regjering med høgrepopulistane i Framstegspartiet. Er det nokon som hugsar planen om å privatisere den offentlege skolen. Erna snakkar aldri om det lenger, men den ligg nok klare om ho får makta.
Vi må avsløre dette dobbeltspelet.

Høgremann og NHO-direktør Bernander er frekk nok til å erklære krig mot velferdsstaten ved å kalle den for velferdsfella. Her går han til angrep på solidaritet og sosial tryggleik som er kjerneverdiane i fagbevegelsen. Men ikkje nok med det. Han går også til angrep på basisen til sine eigne medlemsbedrifter. Det er nettopp velferdsstaten som har skapt grunnlaget for det offensive og omstillingsvennlege næringslivet vi har her i landet.

Bernander burde takke den raudgrøne regjeringa for å redde norsk næringsliv gjennom finanskrisa. I staden går han til angrep på den norske modellen med velferd og fordelingspolitikk. Denne høgreretorikken må vi slå tilbake.

Les meir her

Alf

One response to “Kampdag til inspirasjon

 1. Høyre har ALDRI tatt til orde for å privatisere den offentlige skolen!
  Privatisering betyr å ta noe som er offentlig, selge det til det private og la de overta.
  Det Høyre har vært for er at det opprettes private (etter søknad) skoler i TILLEGG til de offentlige skolene.

  Det du sier er altså ren løgn og uærlig spill.

  Når det gjelder finanskrisa så er det ikke noe kunststykke å komme gjennom den slik vi gjorde med 3000.000.000.000 kr på bok. Det var (som du ikke husker) tverrpolitisk enighet om kursen – med unntak av at Høyre ville ha tiltakene raskere på plass.

  Vi må heller ikke glemme at vi mistet over 20.000 industriarbeidsplasser i krisen. De syns ikke på statistikken da det offentlige ansatte mange i perioden og mange også er uføre.

  Vi har i dag ca 10% av arbeidsstokken ufør. Om du tar med de på overgangsstønad, arbeidsledige, permisjoner osv er ca 20% av arbeidsstokken ikke i arbeid. Dette er det noen som mener at økningen av folk uten arbeid er et problem. Det skaper klasseskiller og det øker børen for de som er i jobb.
  Å prøve å gjøre noe med dette kritiserer du, men er ren fornuft for andre.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s