Gi meg beskjed

Dette er noko av det eg vil arbeide for dersom eg kjem på Stortinget

Arbeidsplassar
• God miljøpolitikk er framtidsretta næringspolitikk. Elkem Solar i Kristiansand er et godt eksempel på at miljøteknologi sikrar arbeidsplassar. Eg vil kjempe for utvikling av miljøteknologi og fornybar energi – både for miljøet og for arbeidsplassane.

Miljø
• Eg vil kjempe for samankopling av Vestfoldbana og Sørlandsbana og høgfartstog til Sørlandet.
• Busstilbodet må bli betre og billigare.
• Vi må hindre nedbygging og privatisering av strandsona og den urørte fjellheimen.

Utdanning og forsking
• Eg vil kjempe for ein god offentlig fellesskole der alle kan lære meir. Vi må styrke bemanninga i skolen og gi leksehjelp i skoletida. Meir yrkesretta undervisning kan redusere fråfallet i skolen.
• Universitet i Agder må få ei auka og meir rettferdig basisfinansiering.

Solidaritet
• Vest-Agder ligg sist på alle likestillingsstatistikkar. Vi treng ein likelønnspott som hevar lønna i kvinnedominerte yrke.
• Eg vil arbeide for å gjenreise den sosiale bustadbygginga slik at det blir overkommeleg å få seg ein stad å bu. Det må byggast fleire ikkjekommersielle utleigebustader.

Ta heile Agder i bruk
• Eg er opptatt av å skape arbeidsplassar og gode levekår i hele fylket. Vi må stimulere til næringsutvikling og plassere offentlige arbeidsplassar også utanfor dei sentrale områda langs kysten.

La Agder bli hørt!
• Mange føler at politikarane forandrar seg og misser kontakten med sin bakgrunn når dei kjem på Stortinget
• Agder er lite synleg nasjonalt og får lite av dei nasjonale ressursane på mange område

Derfor vil eg bruke tid på å sikre at folk i Vest-Agder bli høyrt når eg kjem på Stortinget. Eg vil:
• Prioritere å besøke arbeidsplassar som ønskjer det
• Prioritere å besøkje organisasjonar og grupper som ønskjer det
• Etablere ei Gi-Alf-beskjed-nettside der alle vil få svar på relevante spørsmål
• Kjempe for å få fram eit riktig bilde av Agder i nasjonale fora
• Kjempe for å realisere sentrale satsingar i den nye felles fylkesplanen for Agderfylka (miljøteknologi, utdanning, velferd og likestilling)

Du finn meir om mine hjartesaker her: http://nrk.no/nyheter/distrikt/sorlandet/valg_2009_sorlandet/1.6678229

Eg vil gjerne ha dine kommentarar og forslag 🙂

13 responses to “Gi meg beskjed

  1. De siste tre årene har jeg brukt over en tredjedel av det jeg har disponibelt i løpet av en måned på å få lov til å ta bussen til skolen i vågsbygd. Billigere buss, JA TAKK!

    Likar

  2. Her var det mye bra, særlig det med å ta hele Agder i bruk!

    Men skjønner ikke helt alt, da. Hva er den felles fylkesplanen for Agderfylka?

    Likar

  3. Det er veldig bra at du nevner at en av hovedsakene dine er å gjenreise den sosiale boligbyggingen, dette ser man veldig godt i en «studentby» som Kristiansand, hvor unge studenter har hatt veldig mange problemer med å skaffe seg et sted å bo i studietida. At flere at disse utleieboligene skal være ikkekommersielle, er et veldig godt grep for å skaffe flere studenter til Universitetet i Agder, som du vet så har vi ikke så veldig mye penger…

    Likar

  4. Brit Emma Dyrli

    Brit Emma Dyrli skrev den 12. juli klokken 23:13
    Dersom du kommer inn p… Les merå Stortinget bør du arbeide for å gjøre det umulig å spekulere i folks boliger. Å ha en god ,rimelig bolig burde være en menneskerett. Vi må gjenreise den sosiale boligbygginga. Fortsette arbeidet med å bekjempe fattigdommen,både i Norge og i de fattige land i verden. FN må styrkes.Norge ut av Afghanistan. La de rike betale skatt. Ruste opp og avbyråkratisere skolebygningneog skolen. Bygge høyhastighetsjernbane til Flekkefjord….Tunelltil Hidra ny miljøvei Flekkefjord sentrum-Egersund( rv 44).

    Likar

  5. Hei sann!
    Som student vil jeg trekke fram at det er viktig med flere studentboliger i Kristiansand. Det er krise og en situasjon som bør endres så fort som mulig. Jeg ser at studentboliger og ikkekommersielle utleieboliger allerede er nevnt, men det er en veldig viktig kampsak for studenter.

    Likar

  6. Hei
    Nordområdepolitikk er viktig. Vi må ut av NATO, og bruke ressursene i samarbeid med de andre nordiske landene. Slik kan vi sikre kontroll over havområdene våre i nord når isen forsvinner og det slutter å være en ytterkant i verden og plutselig blir et sentralt område i handelen mellom asia og europa.

    I skolen må klassedelingstallene gjeninnføres med en begrensning på 20 elever per klasse på grunnskolen og studiespesialiserende vgo. Da kan læreren se hver enkelt elev og gi en god tilpassa opplæring. Også må vi normfeste videreutdanning av lærere. IKT er regnet for å være en av de fem grunnleggende ferdighetene i kunnskapsløftet, like vel finnes det lærere som ikke kan bruke PC. Øvrig faglig og pedagogisk oppdatering trengs også med et par års mellomrom.

    Også vil jeg ha elever i flertall i skoleutvalget. Og endringer i elevenes arbeidsmiljølov slik at den blir rettskraftlig.

    Lykke til med valget!

    Likar

  7. Kjell Håkon

    Lyntog, billigare og meir utbygging av bustad for studentar og ikkje minst billigare kollektivtransport er veldig viktig!

    Stå på Alf!

    Likar

  8. Kom på en ting! Nå som regjeringa har støtta ny opera i Oslo og nytt konserthus i Kristiansand er det vel på tide at bilkulturen får sin bit av kulturstøtnaden? Tenkte litt mer spesifikt på en ordentlig motorsportpark som er åpen for allmennheten. Plutselig har vi et samlingspunkt for folk med denne fellesinteressen, samtidig som vi får gitt råkjørere en mulighet til å få utløp for fartsjaget et annet sted enn der de kan ta livet av seg selv og andre. Hva tenker du?

    Likar

  9. Flott med satsing på kollektivtransport og gjenreising av sosial boligbygging! For meg står valget mellom SV og Rødt i år, og det er ett spørsmål som er avgjørende:

    Kommer du til å arbeide i stortinget for å hente de norske soldatene hjem fra Afghanistan?

    Likar

  10. Hei Bukharin
    I SV sitt arbeidsprogram står det blant anna:
    «SV mener det norske militære engasjementet i
    ISAF-styrkene i Afghanistan må avvikles.» Eg vil engasjere meg i å få gjennomført dette.

    Likar

  11. Du er en bra mann!

    Likar

  12. Hei
    jeg traff deg i byen og jo jeg kom på et nytt spørsmål, hvordan er det dere har tenkt å lørse boligkrisen for studentene?

    Noe som vi har hørt mye om på tv i det siste, om at folk sover i telt, lange vente tider på student leiligheter!

    Har SV noen plan om hvordan de ønsker å løse dette, for hvert år så blir det flere og flere studenter, og tja det er svært dyrt å leie bare i Kristiansand ligger de fleste prisene på over 4000kr visst man skal ha et bra sted eller fins det jo leiligheter som nærmest minner om et bøttekott!

    Likar

  13. Hei og gratulerer med plass på tinget. Var ikke med å fikk deg valgt, men veldig bra at SV blir representert fra Agder på tinget. Slik jeg ser det blir du kanskje det fremste talerør fra Agderbenken inn mot flertallet på endel viktige saker. Jeg liker din innstilling og tror nøkkelen til suksess ligger i nær kontakt med befolkningen her sør. Det er særlig 2 saker som jeg mener du vil kunne ha stor betydning for gjennomføringspotensialet, det ene er sammenkoblingen av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen og det andre er styrking av UiA og Kristiansand og Grimstad som utdanningsbyer. Lykke til, håper du får mye gjennomslag og havner i en komite du får brukt din kunnskap på best mulig måte. Håper vi får høre mye fra deg de neste 4 årene.

    Likar

Kommenter innlegget